loader image

Hem

>

>

Cryoslim Fettfrysning

Bozza workshop

CRYOSLIM FETTFRYSNING
Fettreducering som det också kallas är en effektiv och skonsam metod för att bli av med lokala fettdepåer som kan vara svåra att få bort trots bra kosthållning och träning. Behandlingen är ofarlig och smärtfri. Vissa upplever en stickande känsla då fettets celler är under nedkylning. Men det är övergående då området kylts ner och blir avdomnat.

BEHANDLINGSOMRÅDEN
– Överflödigt fett på magen
– Kärlekshandtag
– Ryggen
– Insida/Utsida lår
– Rumpa

HUR GÅR DET TILL
Först mäts det område som ska behandlas med ett måttband och fettets tjocklek med en mätsticka. Sedan vägs man och området fotograferas, för att kunna visualisera effekten av behandlingen för dig som kund.

En applikator (cryod) placeras på det området som ska behandlas. Cryoden suger in området med vakuum som ska behandlas och maskinen börjar värma upp fettcellerna till plus 37 grader. Därefter kyls området sakta ner till den måltemperatur som behövs för individen. Temperaturen varierar från minus 5 till 0 grader. Själva behandlingen tar totalt 75 minuter inkl förberedelser.

HUR FUNGERAR DET
CryoSlim fryser ner fettcellerna som krymper och går sönder. Efter ett par dagar börjar kroppen att göra sig av med de döda fettcellerna via njurar och lever. Efter ca fyra veckor uppnår man det fulla resultatet av behandlingen. Cirka 30-40% av fettvävnaden på det aktuella området försvinner vid första behandlingen. Om en ny behandling på samma område ska utföras så väntar man i fyra till fem veckor för att kunna utvärdera den första behandlingens effekter.

CryoSlim har ingen återhämtningstid för dig som patient. Det finns ingen risk för komplikationer. Det värsta som kan hända är att det behandlade området kan få en rodnad bli ömt eller sticka under en kort tid. Behandlingsmetoden är vetenskapligt beprövad för permanent reducering av fettvävnad som inte reagerar på bra kosthållning eller träning.

NÄR SKA BEHANDLINGEN EJ UTFÖRAS
– Graviditet &/eller ammande.
– Bråck i eller nära den kroppsdel som ska behandlas.
– Öppet eller infekterat sår, inflammation eller färsk blödning i området.
– Under 18 år (målsmans underskrift krävs).

KONTRAINDIKATIONER – NÄR SKA BEHANDLINGEN EJ UTFÖRAS
– Hjärtbesvär
– Köldallergi
– Extrem köldkänslighet
– Nässelutslag
– Raynods sjukdom
– Kryoglobulenemi (vaskulitsjukdom, som drabbar artärer, vener och ytliga blodkärl samt hud, njurar och blodkärl som är inflammerade).
– Neuropatiska sjukdomar
– Paroxysmal hemoglobinuri (en icke-malign stamcellssjukdom, mycket sällsynt sjukdomstillstånd).
– Pacemaker / hjärtstimulator

KONTRAINDIKATIONER SOM KRÄVER FÖRSIKTIGHETSÅTGÄRDER
– Disseminerad intravasal koagulation (DIC – ett akut tillstånd då det bildas många blodproppar på många platser i blodomloppet).
– Intag av blodförtunnande läkemedel.
– Cirkulationsrubbningar.
– Eksem eller dermatit (inflammation i huden) i det område som ska behandlas.
– Nyopererad eller färsk ärrbildning i den delen av kroppen som ska behandlas.
– Åderbråck i den del av kroppen som ska behandlas.
– Nyligen fått subcutana injektioner i området som ska behandlas.
– Bråckhistorik i eller delar av den del av kroppen som ska behandlas.