loader image

Hem

>

>

Fransförlängning

Bozza workshop

FRANSFÖRLÄNGNING
Åldersgräns 15 år med målsmans godkännande och underskrift.

Vi utför singel, volym och megavolym fransförlängningar.

FÖRE DIN BEHANDLING
Kom osminkad till din behandling.

En normal franstvätt utförs ALLTID före applicering av fransar vid nya set för att avlägsna bakterier/kvalster och fett som vi naturligt har i och kring ögonen. Vid refiler kan du tvätta dina fransar hemma själv inför din behandling så tar det inte av din tid.

Färga INTE fransarna inför ett nytt set, då lossnar förlängningen fortare.

NÄR SKA JAG EJ GÖRA BEHANDLINGEN
Om du har ögoninflammation eller om du äter antibiotika el penicillin, det försämrar hållbarheten.

ALLERGI
Man kan reagera på limmet pga att det innehåller akrylater. Ca 5% drabbas.
Allergitest kan göras men är inte 100% tillförlitliga. Allergi reaktioner visar sig inom 48h (svullnade ögonlock/kraftig rodnad/ömhet kring och i ögonen).

HUR LÄNGE HÅLLER EN FÖRLÄNGNING
Livslängden på dina egna fransar är 8-12 veckor, därefter tappar man sin frans och en ny växer ut. Normalt tappar vi 2 fransar/dygn. En fransförlängning sitter dock inte lika länge då man fäster förlängningsfransen på en redan utväxt frans. En genomsnittlig hållbarhet är 3 veckor men eftersom fransarna lossnar spritt så har många sin fransförlängning 4-5 veckor och ibland tom längre med fortsatt snyggt resultat.

Vi har i snitt 100 fransar/öga och fransarna sitter på flera rader (minst 2) men ibland tom 4 så därför har vi olika förutsättningar för hur fylligt resultat vi får.

För att vara säker på att alltid ha snygga fransar bör du boka in en ny tid när du precis gjort färdigt din förlängning för att få en tid utan för långt glapp. De flesta återkommer 1ggn/månad.

SALTVATTEN/KLOR
Tänk på att skjölja av fransarna med sötvatten efter bad i pool och hav då både saltvatten och klor sliter på limmet. Att tänka på är att solskyddsfaktor från badande människor flyter på ytan av poolvattnet. Svettas du mycket så torka ögonlocken med en våt bomullsrondell.

EFTER BEHANDLINGEN
Tvätta och borsta INTE fransarna förrän tidigast 24h efter behandling och INGEN bastu/solarium på 48h. Gnugga ej ögonen samt undvik aktiviteter som gör att du kan svettas på fransarna under första dygnet, limmet ska härda ordentligt.

VARFÖR SKALL FRANSARNA TVÄTTAS VARJE DAG
Fransarna kräver daglig rengöring minst 1 ggn/dag för att inte utveckla blefarit som är en inflammation i ögonlockskanterna (rodnade ögonlockskanter och svullnad och ibland fjällande hudavlagringar i fransraden). Blefarit kan leda till att ögats bindhinna blir inflammerad, konjunktivit (ögonvitan blir röd och ögat rinner mer). Vidare kan hornhinnan påverkas (kraftigt skav och irritation). Klåda i ögonen efter en tids anv av fransförlängning beror på bristande ögonhygien. Blefarit är långdraget och återkommande. Risken för bildning av vaglar ökar också med bristande ögonhygien.

I våra fransrötter bor ett kvalster som kallas Demodex. Detta kvalster kryper fram på natten och äter partiklar från vårat ansikte. Dagtid kryper kvalstren tillbaka i talgkörteln för att sova. Om vi skippar den dagliga franstvätten så kommer talgen och övrig smuts att täppa igen körtlarna och då kommer inte kvalstret ut på natten som då istället äter upp våra fransrötter och fransarna blir glesare då de släpper i förtid. Därför är den dagliga hygienen för ett hållbart och snyggt resultat ett absolut MÅSTE.

SKÖTSELRÅD
– Blöt fransarna i ljummet vatten.
– Använd fransschampo och massera in skummet m.ha. rengöringspenseln på huden runt ögat samt över fransarna.
– Använd den andra delen på penseln som är liten och smal för att gnugga försiktigt i fransbotten.
– Låt skummet ligga ngn minut.
– Skölj därefter med ljummet vatten och upprepa sedan på andra ögat.
– Torka av fransarna med papper. Frotté handdukar är olämpliga eftersom de har sydda ”hullingar” som kan fastna i kanten på fransen.
– Borsta aldrig blöta fransar.
– Använd endast oljefria produkter i ansiktet när du har fransförlängning, gäller även smink och remover.
– Mascara behövs ej och endast eyeliner avsedd till fransförlängning får användas.
– Kroppen producerar eget fett så ta för vana att torka av ögonlocken varje morgon med en våtvarm bomullsrondell.
– Tvätta gärna fransarna innan du går och sover så får de lufttorka ifred.

TIPS!
Om ngn frans växer ut fortare än de andra så den blir jättelång undvik att avlägsna den med pincett så inte roten skadas. Ta hellre en nagelsax och klipp fransen i samma längd som de andra.
Nöter du mer fransar på din sovsida, köp en nackkudde så fransarna ligger fria. Undvik att sova på mage.