loader image

Hem

>

>

Microneedling

Bozza workshop

MICRONEEDLING
Microneedling är en behandling som penetrerar huden med 9 små diamantslipade nålar för attskapa en massa  mikrokanaler i huden. 20-90 stick i sekunden triggar igång en reparationsprocess i huden och kroppen frigör naturliga tillväxthormoner  som ökar kollagenproduktionen, elastin och hyaluronsyra. Behandlingen förstärks också genom att aktiva ämnen slussas ner i huden. Som svar på stimuleringen reducerar vi ärr, fina linjer och rynkor.

BEHANDLINGSOMRÅDEN
-Acne och överproduktion av talg
-Slapp hud och stora porer
-Trött och glåmig hud
-Ärr efter kirurgiska ingrepp samt acne och brännskada
-Pigmentfläckar
-Rynkor och fina linjer
-Hudbristningar
-Keratosis pilaris (små knottror på baksida överarm och lår)

RESULTAT
Du ser resultatredan efter första behandlingen. Varaktigt resultat säkerställs med flera behandlingar. Hudens tillstånd kommer att successivt förbättras under de närmsta månaderna efter en serie behandlingar, speciellt i kombination med rekommenderade hudvårdsprodukter.

FÖRDELAR MOT KONKURRENTER
Denna metod är snabbare, mindre smärtsam och effektivare än nålning med Derma roller och Dermapen. Nålarna till Microneedling är tillverkade av dem som tillverkar akupunkturnålar vilket innebär att nålhuvudena är finslipade på ett sätt som gör att nålarna inte ”trasar” sönder huden på samma sätt som Dermapen. Alltså en mycket mer skonsam behandling! Kan utföras på alla hudtyper och hudfärger.

HUR GÅR BEDEHANDLINGEN TILL
Beroende på vilket syftet är med behandlingen så använder vi olika typer av sterila mesoterapi-cocktails som är anpassade till ditt val av behandling. Alla cocktails innehåller hyaluronsyra, vitaminer och mineraler och utöver det så är de speciellt framtagna för att behandla olika problem såsom ärrvävnad, stretchmarks, rynkor mm. Alla behandlingar återfuktar huden.

Behandlingen passar ypperligt att göra under hösten och vintern, en tid då huden tar mer skada på grund av frånvaro av naturlig fukt i luften.

REKOMMENDATIONER
Vi rekommenderar att man gör en kur med flera behandlingar för bästa möjliga resultat. Se lämpligt intervall under varje produkt. I särskilda fall kan fler behandlingar behövas. Efter avslutad kur fortsätter hudens kvalité att ytterligare förbättras.

HUDENS ÅTERHÄMTNING
Du kan uppleva ansiktsrodnad upp till 12 timmar efter en behandling. Huden kan kännas torr och därför är det viktigt att använda rekommenderade fuktgivande hudprodukter. I särskilda fall kan det ta någon dag innan huden återhämtat sig. De flesta kan återgå till normala aktiviteter direkt efter behandlingen, dock bör du undvika att utsätta huden för överdriven värme såsom varma bad, sol, bastu eller intensiv träning minst 48 timmar efter behandlingen.

EFTER BEHANDLINGEN
För bästa resultat rekommenderar vi att använda effektiva hudvårdspreparat, såsom produkter innehållande Vitamin A eller vitamin C för att stärka och bygga upp huden. Speciellt på områden med känslig eller tunn hud. Vi rekommenderar att man fortsätter använda dessa hudvårdspreparat efter avslutade behandlingar.

Det är viktigt att använda solskyddsprodukter med solskyddsfaktor lägst 30 under hela återhämtningstiden. Under sommaren lägst 50. Detta då huden är under en återuppbyggnadsfas och är extra känslig efter microneedling behandlingen.

Lämpliga solskyddsprodukter och hudvårdspreparat säljes på plats. De är speciellt framtagna för att användas efter denna typ av behandling.

KONTRAINDIKATIONER – NÄR SKA DU EJ GÖRA BEHANDLINGEN
*Om du har blödarsjuka
*Om du är benägenhet för kelloid ärrbildning
*Om du är allergisk mot rostfritt stål
*Om du har svårinställd diabetes (du måste ha ett stabilt blodsocker först)
*Om du behandlats med Roaccutan de senaste tre månaderna
*Om du har svår dermatit (inflammation i huden)
*Om du har pågående infektion i huden t.ex. herpes
*Om du strålbehandlats eller laserbehandlats i området senaste året
*Om du utfört behandling med Fillers eller Botox mindre än 3 veckor sedan
*Om du har hudcancer

 
MICRONEEDLING PÅ 5 OLIKA SÄTT – VILKET VÄLJER DU
1. REPAIRSTIM HA TD
Denna behandling är lämplig för dig som behöver stärka upp huden mot påverkan av yttre faktorer såsom solstrålar och rökning. Hjälper dig som vill minska storleken på porerna och få fuktigare hud. Även bra för dig som börjar få lite åldrande hud med synliga fina linjer och rynko

Behandling reparerar huden, fyller upp med volym och har en stimulerande antioxidanteffekt vilket  innebär att huden får jämnare och slätare utseende och känns väsentligt mjukare. Antalet fina linjer minskar och ögonkonturen förbättras. Minskar även risken för vidare hudinfektioner.

Behandlingsförslag
En behandling var tredje vecka med en kur på 4 behandlingar. Rekommenderas en underhållsbehandling var fjärde månad efter genomförd uppstartskur.

2. WHITENING TD
Denna behandling är lämplig för dig som har en ojämnt pigmenterad eller solskadad hud. Behandlingen ger huden en jämn ljus färgton samt ökar elasticiteten och fukten. Har även en antioxidanteffekt som minskar risken för hudinfektioner.

Behandlingsförslag
En behandling var tredje vecka med en kur på 4 behandlingar. Rekommenderas 1 underhållsbehandling vid behov.

3. CELLULITE TD
Denna behandling är lämplig för dig som har problem med celluliter och slapp hud på rumpa, lår, armar och mage. Behandlingen tar bort celluliter genom att driva ut vätska med ökad blodcirkulation samt stramar upp huden och ökar elasticiteten. Har även en antioxidanteffekt som minskar risken för hudinfektioner.

Behandlingsförslag
En behandling var tredje vecka. Det är individuellt hur många behandlingar man behöver göra. En underhållsbehandling vid behov. Normalt 1 – 3 gånger per år.

4. STRETCH MARKS  TD
Denna behandling är lämplig för dig som har problem med hudbristningar och slapp hud på lår, mage och rumpa. Behandling tar bort hudbristningar genom att aktivera bildning av nya hudceller. Huden blir tjockare och fuktigare vilket resulterar i väsentligt bättre hudkvalitet. Har även en antioxidanteffekt som minskar risken för hudinfektioner.

Behandlingsförslag
En behandling var tredje vecka med en kur på 4 behandlingar. En underhållsbehandling vid behov. Normalt 1 – 3 gånger per år.

Inför din behandling
Ta med dig rena byxor att sätta på efter din behandling. De ska inte sitta åt. Helst bomullsbyxor.

Eftervård
Special Care Skin Retrieval x 2/dag under 24 dagar.
AD Daily Strimatrix x 2/dag under 24 dagar.

5. RELAXSKIN TD MED BONTA56
Denna behandling är lämplig för dig som vill förbättra hudkvaliteten och få en mer ungdomlig hud. Fungerar mycket bra för personer med synlig påverkan på huden av rökning, sol eller begynnande ålderstecken på ansikte, hals och dekolletage.

Behandling är en ny variant av Mesobotox och Microbotox. Den verkar avslappnande och föryngrar huden. Behandlingen slappnar dock inte av musklerna som den klassiska Botoxbehandlingen utan fungerar mera ytligt och förbättrar hudens spänst och lyster. Återfuktar och har avancerande porförminskande egenskaper. Har även en antioxidanteffekt som minskar risken för hudinfektioner.

Behandlingsförslag
En behandling var tredje vecka med en kur på 4 behandlingar. En underhållsbehandling vid behov som kan variera med åldern, men normalt:

Under 40 år gammal                               1 – 2 behandlingar per år

Över 40 år gammal                                 2 – 3 behandlingar per år