Vi är först i NORDEN med hårborttagningslaser “Android 4-wave”!
Senaste kvadrupelvågs Lasern på 3000W för Hårborttagning. 4 våglängder; 755nm, 808nm, 940nm och 1064nm. Super-snabb, upp till 20Hz!
Högkvalitativa komponenter
– Laser stänger från Coherent i USA.
– Safirkristall från Coherent i USA.
– TEC (Thermo Electric Cooling)
På grund av sina 4 våglängder kan denna laser användas för permanent hårborttagning för ALLA hår-typer och ALLA hud-typer, inklusive solbränd-hud och mörk hud upp till hudtyp 6 på Fitzpatrick skalan. Detta innebär att man kan utföra hårborttagningsbehandling året om! Samt använda den över tatueringar, men det finns en risk att tatueringen kan blekna vid enstaka fall.
Hur fungerar det?
Principen för hårborttagning med laser är baserad på selektiv fototermisk nedbrytning. Melanosomerna i hårsäcken kan selektivt absorbera laserns energi. Laserenergin som avges av maskinen absorberas lätt av den färgade hårsäcken utan att skada den epidermala vävnaden. Energin som avges av lasern absorberas av håret och pigmentet i hårsäcken. Det omvandlas till värme, vilket ökar temperaturen på hårsäcken. När temperaturen stiger till en viss nivå kommer hårsäcken att skadas irreversibelt, och håret kommer att förlora sin ursprungliga miljö och tas bort helt.
Enklare förklarat fungerar metoden så att det intensiva långvågiga ljuset absorberas i melaninet (vårt färgpigment i hud och hår) i hårsäckarna och omvandlas till värme. Vid ca 70ºC förstörs proteinet i de hårsäckar som är i tillväxtfas, detta gör att hår inte kan nybildas i de hårsäckarna.
En del patienter kan uppleva att det efter några behandlingar ser ut som om de plötsligt fått mer hår. Förklaringen är att kvarvarande vilande hårsäckarna “aktiveras” av lasern snabbare än de skulle ha gjort utan behandling. Detta är faktiskt något positivt – då får vi enklare bort dessa “ny-aktiverade” hårsäckar vid nästa behandling!
Vid varje behandling förstörs ca 15-20 % av hårsäckarna som är i tillväxtfasen. Detta gör att det normalt krävs minst 4-8 behandlingar för att få bort allt hår. Hormonell hårväxt är den behåring som tar flest behandlingar för önskat resultat.
Vanligtvis görs behandlingarna med ca 4-5 veckors mellanrum för att vilande hårstrån som ej ödelagts under behandling ska hinna växa ut. Detta är naturligtvis individuellt och beror på behandlingsområde och hur snabb hårväxt man har. Går det för länge mellan behandlingarna så reparerar kroppen hårsäckarna.
Hårborttagningen tar allt mellan några minuter till någon timme beroende på vilka kroppsområden som behandlas.
755 nm våglängd. Alexandrite-våglängden erbjuder kraftfullare energiabsorption av melanin-kromoforen, vilket gör den idealisk för det bredaste utbudet av hårtyper och färger – särskilt ljusfärgat och tunt hår. Med mer ytlig penetrering riktar sig våglängden på 755 nm till utbuktningen av hårsäcken och är särskilt effektiv för ytligt inbäddat hår i områden som ögonbrynen och överläppen.
808 nm våglängd. Den klassiska Diodlaser-våglängden i Laser hårborttagning, 808 nm våglängd, erbjuder djup penetration av hårsäcken med hög genomsnittlig kraft och hög repetitionshastighet. Dess djupa penetrationsförmåga riktar sig mot hårets hårsäck medan måttlig penetration av vävnadsdjup gör den idealisk för behandling av armar, ben, kinder och skägg.
940 nm våglängd. Ger bättre absorption av oxyhemoglobin (koagulering av mikrokärl som matar hårroten) och ett måttligt penetrationsdjup som gör det lämpligt för behandling av alla hårtyper. Melaninabsorptionen är låg, vilket gör det mycket säkert att arbeta med mörka fototyper.
1064 nm våglängd. YAG 1064-våglängden kännetecknas av lägre melanin-absorption, vilket gör den till en fokuserad lösning för mörkare hud-typer. Samtidigt erbjuder 1064 nm den djupaste penetrationen av hårsäcken, så att den kan rikta in sig på att behandla djupt inbäddat hår i områden som hårbotten, armhålor och köns-områden. Med högre vattenabsorption genereras en högre temperatur, ökar 1064 nm våglängden den termiska profilen för den totala laser behandlingen för mest effektiv permanent hårborttagning.
Hur går det till?
1. En gel appliceras på det område som ska behandlas.
2. I en bråkdel av en sekund värms hårsäcken upp av lasern.
3. Håret lossnar från hårsäcken och faller så småningom ut.
4. Hårsäcken lämnas oförmögen att producera ett nytt hårstrå.
Förberedelse inför din behandling
Du måste raka eller klippa bort håret som ska tas bort innan behandlingen. Men framförallt ska du inte vaxa, plocka eller bleka håret på 6 veckor innan behandlingen.
När du lasrat några ggr kan det vara bra om du fotar vilka områden du har kvar hår på så att vi kan behandla dessa områden mer.
Hur många behandlingar?
Väldigt individuellt, och det beror på området! Men räkna med 4 – 6 behandlingar för önskat resultat.
Mänsklig hårväxt är en process som växer i cykler bestående av tre moment.
Anagen fas (växtfas)
Catagen fas (avfall)
Telogen fas (vilofas)
Hårstrået växer i olika cykler och påverkas mest av lasern när det befinner sig i den aktiva tillväxtfasen, kallad anagen. Hur hårsäckarna växer påverkas av olika saker, t.ex. ärftlighet, etnisk tillhörighet, hormonell status, medicinering och bakomliggande sjukdomar. Faktorer såsom kroppsdel, hårets struktur och tjocklek, etnisk härkomst, hormonstatus och ålder samt längden och timingen av håret tillväxtfas påverkar antalet behandlingar och intervall.
Håren måste behandlas i dess växtfas, därför krävs det upprepade behandlingar tills alla hårsäckar har genomgått tillväxtfas. Det går bara att behandla hårsäckar som innehåller ett hårstrå i den aktiva växtfasen. Man har många hårsäckar som ligger vilande och kan aktiveras vid ett senare tillfälle i livet, ofta i samband med hormonella förändringar. Man kan alltså inte förebygga att en hårsäck aktiveras, utan det håret kan bara behandlas efter att det börjat växa. Det hår du ser på kroppen är ungefär 20% av det som växer under huden, resterande 80% är i vilofas. När man utför en behandling så dödar man de här ungefärliga 20 procenten som syns och är i tillväxtfas, dessa kommer aldrig tillbaka igen. Det som händer nu är att en del av de resterande 80% går från vilofas till tillväxtfas och det är därför man behöver utföra ett flertal behandlingar för att bli kvitt allt hår.
Hur ofta?
Det ska gå mellan 4–6 veckor mellan behandlingarna för att få mest optimalt resultat.
Eventuella biverkningar
– Rodnad
– Svullnad
– Värme över området och en kliande känsla.
Efter din behandling
Inom 24h
– Smörj och/el sminka ej på det behandlade området.
– Undvik bastu, varma bad, sol och att träna så du svettas.
Inom 48h
Inga syror i tex ansiktet
Vad kostar det?
Priset för EN lasersession utförd med högkvalitativa lasrar av en specialist är ca:
- 1 000 kr för ett litet område (kinder, haka, överläpp, polisonger, magsträng etc.)
- 2 000 kr för ett medelstort område (bikinilinjen, båda underbenen, armarna etc.)
- 3 000 kr för större områden (rygg + skuldror, bröst + mage, hela ben etc.)
Baserat på att snittbehovet för en framgångsrik permanent hårborttagning är 5 behandlingssessioner blir totalkostnaden från ca 5 000 kr för en permanent hårreduktion i ett mindre område till ca 15 000 kr för ett större.
Kontraindikationer – vi behandlar ej:
-Infektioner el oläkt ärrvävnad över området som skall behandlas
– Extremt känslig & ömtålig hud
– Äter du mediciner som gör dig känslig mot ljus
– Gravida/ammande
Finns det hår som ej kan lasras bort?
Persikofjun = Är de mjuka och ljusa små fjunen som växer jäms med kvinnors kind och käkben tar mycket lång tid att lasra bort, det är inte omöjligt men räkna med 20-25 behandlingar. Därför avråder vi kunderna detta och ber dem lägga pengarna på något roligare!
Albinovita &/el Åldersgråa hårstrån = Dessa hårstrån saknar pigment och därför ser ingen laser dessa. Så vänta inte för länge med att ta bort din behåring, blir du för gammal går det inte!
Gingers = Tyvärr alla vackra rödhåriga människor. Om eran behåring är 100% orange så ser inte laser dessa pigment. Med tiden får dock många rödhåriga mörkare hårstrån och då kan lasern se dem. Men det kan ta några behandlingar extra för er att uppnå önskat hårfritt resultat.
Hormonell behåring kan vara problematiskt!
Alla har hår i ansiktet. Hos kvinnor löper ofta mjuka ljusa hårstrån längs med kinden och käkbenen, så kallade persikofjun. Att det då och då dyker upp ett enstaka grövre strå är helt normalt. Oftast är det androgenerna, ett förstadie till könshormoner, eller testo som är boven. Även om det kallas för manliga könshormon förekommer lägre nivåer av dem också hos kvinnor, och när det blir en obalans kan stimulering av hårväxt i ansiktet bli en av följderna.
Obalans kan låta obehagligt, men det finns många normala förklaringar till att den här typen av hormonrubbning kan ske, som mens, graviditet eller klimakteriet.
Om de mörka stråna blir många och påminner om så kallad ”manlig” behåring, kan du ha något som kallas för hirsutism – ett tillstånd där de mjuka fjunen förgrovas och blir mörka.
Hormonell sjukdom – HIRSUTISM
Det är en störning av hårproduktion som ger manlig behåring på t.ax. haka, överläpp, bröst och mage. Detta kommer ofta i samband med puberteten eller graviditet. Om så är fallet rekommenderar vi att ni bokar tid hos läkare för ett blodprov. Det finns flera olika bakomliggande orsaker till hirsutism, här nedan följer de vanligaste bakomliggande orsakerna.
- PCOS – Polycystiskt ovariesyndrom.
Ett ärftligt syndrom som drabbar 6-13% av världens kvinnor. Det blir svårt att bli gravid eftersom sjukdomen rubbar äggproduktionen. Hårväxten ökar och grovnar p.g.a. förhöjd andel manliga könshormoner. - Insulinresistens eller diabetes.
Vid insulinresistens svarar inte kroppen ordentligt på insulin, det hormon som hjälper kroppen att omvandla socker till energi. Det här är inte samma sak som diabetes, men de förhöjda sockernivåerna kan leda till Typ 2-diabetes. Insulinresistens kan också höja testo-halten i kroppen, och då även kropps- och ansiktsbehåring. - Cushings syndrom.
Också en hormonsjukdom som innebär att kroppen producerar ett överskott av stresshormonet kortistol. Precis som vid PCOS är det vanligt med mensrubbningar. Sjukdomen kännetecknas också av så kallade fettanhopningar i ansiktet, nacken och bålen. Hårväxt är ett annat symtom. - Tumörer.
Det är sällsynt att det är en tumör som ligger bakom hirsutism, men det händer. Tumörer och utväxter på äggstockarna kan öka kroppens utsöndring av androgener. I de här fallen förändras hårväxten väldigt fort, i jämförelse med till exempel PCOS där det kan ta flera år. Andra symtom är oregelbundna blödningar och smärta i livmodern. I mer sällsynta fall sitter tumörerna i binjurebarken. Förutom hårväxt kan tumörerna ge symtom som akne, ökad benägenhet att få blåmärken, viktuppgång och högre blodtryck. Det är inte alltid man märker av symtom alls, men om man gör det är det viktigt att låta läkare ta prover. I vissa fall behöver de opereras bort, även om de är godartade. - You’re having a baby!
Det pratas mycket om morgon illamående och humörsvängningar när det kommer till graviditeter. Men det är inte det enda som kan hända när hormonerna går i obalans. När man väntar barn går både testo och östrogenet i kroppen upp, och skapar en viss obalans mellan testo och östrogen, vilket kan resultera i ökad manlig hårväxt.
Sammanfattningsvis för hormonella tillstånd är att det är besvärligare hår att behandla. Det kräver ofta några fler behandlingar än genomsnittet för att få bort allt hår permanent.
För er som misstänker att ni är drabbade av hormonell obalans är det extra viktigt att välja en utövare som jobbar med minst 3 våglängder på sin hårlaser men allra helst 4 våglängder för att ni ska uppnå resultat.
Har man svår hormonell störning så kräver det att ni behandlas med 4 våglängder samt att utövaren gör ett “specialschema” och en individuell plan för er behandling. Men mer om vad detta innebär kommer vi inte gå in på offentligt här. Det är vår hemlighet och profession att kunna behandla våra klienter på det överlägsta snabbaste sättet.
Artikel
OBS! Män måste boka en kostnadsfri konsultation före de tillåts boka en brasiliansk behandling & vi förbehåller oss rätten att neka dig som kund om vi känner oss obekväma.
© ® Bozza Workshop Never Nude AB
- Regelverk över Laser och IPL
- Råd om kosmetiska behandlingar med laser och IPL
- Laserklass visar laserns styrka