loader image

Hem

>

>

PERMANENT HÅRBORTTAGNING

Bozza workshop

Vi är först i NORDEN med hårborttagningslaser “Android 4-wave”!
Senaste kvadrupelvågs Lasern på 3000W för Hårborttagning. 4 våglängder; 755nm, 808nm, 940nm och 1064nm. Super-snabb, upp till 20Hz!

På grund av sina 4 våglängder kan denna laser användas för permanent hårborttagning för ALLA hår-typer och ALLA hud-typer, inklusive solbränd-hud och mörk hud upp till hudtyp 6 på Fitzpatrick skalan. Detta innebär att man kan utföra hårborttagningsbehandling året om! Samt använda den över tatueringar, men det finns en mindre risk att tatueringen kan blekna vid enstaka fall.

Hur fungerar det?
Metoden fungerar så att det intensiva långvågiga ljuset absorberas i melaninet (vårt färgpigment i hud och hår) i hårsäckarna och omvandlas till värme. Vid ca 70ºC förstörs proteinet i de hårsäckar som är i tillväxtfas, detta gör att hår inte kan nybildas i de hårsäckarna.

En del patienter kan uppleva att det efter några behandlingar ser ut som om de plötsligt fått mer hår. Förklaringen är att kvarvarande vilande hårsäckarna “aktiveras” av lasern snabbare än de skulle ha gjort utan behandling. Detta är faktiskt något positivt – då får vi enklare bort dessa “ny-aktiverade” hårsäckar vid nästa behandling!

Vid varje behandling förstörs ca 15-20 % av hårsäckarna som är i tillväxtfasen. Detta gör att det normalt krävs minst 4-8 behandlingar för att få bort allt hår. Hormonell hårväxt är den behåring som tar flest behandlingar för önskat resultat.

Vanligtvis görs behandlingarna med ca 4-5 veckors mellanrum för att vilande hårstrån som ej ödelagts under behandling ska hinna växa ut. Detta är naturligtvis individuellt och beror på behandlingsområde och hur snabb hårväxt man har. Går det för länge mellan behandlingarna så reparerar kroppen hårsäckarna.

Hårborttagningen tar allt mellan några minuter till någon timme beroende på vilka kroppsområden som behandlas.

755 nm våglängd. Alexandrite-våglängden erbjuder kraftfullare energiabsorption av melanin-kromoforen, vilket gör den idealisk för det bredaste utbudet av hårtyper och färger – särskilt ljusfärgat och tunt hår. Med mer ytlig penetrering riktar sig våglängden på 755 nm till utbuktningen av hårsäcken och är särskilt effektiv för ytligt inbäddat hår i områden som ögonbrynen och överläppen.

808 nm våglängd. Den klassiska Diodlaser-våglängden i Laser hårborttagning, 808 nm våglängd, erbjuder djup penetration av hårsäcken med hög genomsnittlig kraft och hög repetitionshastighet. Dess djupa penetrationsförmåga riktar sig mot hårets hårsäck medan måttlig penetration av vävnadsdjup gör den idealisk för behandling av armar, ben, kinder och skägg.

940 nm våglängd. Ger bättre absorption av oxyhemoglobin (koagulering av mikrokärl som matar hårroten) och ett måttligt penetrationsdjup som gör det lämpligt för behandling av alla hårtyper. Melaninabsorptionen är låg, vilket gör det mycket säkert att arbeta med mörka fototyper.

1064 nm våglängd. YAG 1064-våglängden kännetecknas av lägre melanin-absorption, vilket gör den till en fokuserad lösning för mörkare hud-typer. Samtidigt erbjuder 1064 nm den djupaste penetrationen av hårsäcken, så att den kan rikta in sig på att behandla djupt inbäddat hår i områden som hårbotten, armhålor och köns-områden. Med högre vattenabsorption genereras en högre temperatur, ökar 1064 nm våglängden den termiska profilen för den totala laser behandlingen för mest effektiv permanent hårborttagning.

Hur går det till?
1. En gel appliceras på det område som ska behandlas.
2. I en bråkdel av en sekund värms hårsäcken upp av lasern.
3. Håret lossnar från hårsäcken och faller så småningom ut.
4. Hårsäcken lämnas oförmögen att producera ett nytt hårstrå.

Förberedelse inför din behandling
Du måste raka eller klippa bort håret som ska tas bort innan behandlingen. Men framförallt ska du inte vaxa, plocka eller bleka håret på 6 veckor innan behandlingen.

När du lasrat några ggr kan det vara bra om du fotar vilka områden du har kvar hår på så att vi kan behandla dessa områden mer.

Hur många behandlingar?
Väldigt individuellt, och det beror på området! Men räkna med 4 – 6 behandlingar för önskat resultat.

Hur ofta?
Det ska gå mellan 4–6 veckor mellan behandlingarna för att få mest optimalt resultat.

Eventuella biverkningar
– Rodnad
– Svullnad
– Värme över området och en kliande känsla.

Efter din behandling
Inom 24h
– Smörj och/el sminka ej på det behandlade området.
– Undvik bastu, varma bad, sol och att träna så du svettas.

Inom 48h
Inga syror i tex ansiktet

Kontraindikationer – vi behandlar ej:
-Infektioner el oläkt ärrvävnad över området som skall behandlas
– Extremt känslig & ömtålig hud
– Äter du mediciner som gör dig känslig mot ljus
– Gravida/ammande

Finns det hår som ej kan lasras bort?
Persikofjun = Är de mjuka och ljusa små fjunen som växer jäms med kvinnors kind och käkben tar mycket lång tid att lasra bort, det är inte omöjligt men räkna med 20-25 behandlingar. Därför avråder vi kunderna detta och ber dem lägga pengarna på något roligare!

Albinovita &/el Åldersgråa hårstrån = Dessa hårstrån saknar pigment och därför ser ingen laser dessa. Så vänta inte för länge med att ta bort din behåring, blir du för gammal går det inte!

Gingers = Tyvärr alla vackra rödhåriga människor. Om eran behåring är 100% orange så ser inte laser dessa pigment. Med tiden får dock många rödhåriga mörkare hårstrån och då kan lasern se dem. Men det kan ta några behandlingar extra för er att uppnå önskat hårfritt resultat.

Hormonell sjukdom – HIRSUTISM
Om du upptäcker att du helt plötsligt fått ett grovt hårstrå på hakan så är det inte förknippat med någon hormonell sjukdom utan helt normalt. Det kommer i samband med “hormonell rubbning” så som mens, graviditet och klimakteriet.

Om dina strån däremot blir fler och fler och påminner om manlig behåring kan du ha ngt som kallas för “hirsutism”. Det är en störning av hårproduktion som ger manlig behåring på t.ax. haka, överläpp, bröst och mage. Detta kommer ofta i samband med puberteten eller graviditet. Om så är fallet rekommenderar vi att ni bokar tid hos läkare för ett blodprov. Det finns flera olika bakomliggande orsaker till hirsutism, den vanligaste är PCOS – Polycystiskt ovariesyndrom. Ett ärftligt syndrom som drabbar 6-13% av världens kvinnor. Det blir svårt att bli gravid eftersom sjukdomen rubbar äggproduktionen. Hårväxten ökar och grovnar p.g.a. förhöjd andel manliga könshormoner.

Hormonella sjukdomar som t.ex. PCOS kan kräva fler behandlingar för permanent hårborttagning. Och i enstaka fall där önskat resultat inte uppnås inom skälig tid kan man måsta gå på hårsäckarna mer intensivt för en period. Individuella behandlingsplaner görs i samband med utövaren.

Artikel

OBS! Män måste boka en kostnadsfri konsultation före de tillåts boka en brasiliansk behandling & vi förbehåller oss rätten att neka dig som kund om vi känner oss obekväma.


© ® Bozza Workshop Never Nude AB