loader image

Hem

>

>

Permanent Makeup

Bozza workshop

PERMANENT MAKEUP

Innehar internationell certifiering för Permanent Makeup från Abramova Scool Studio i Moskva. Det innebär att vi behärskar flertalet olika tekniker för att tatuera så naturtroget som möjligt men även avancerat sminkade resultat på bryn, ögon och mun på Master nivå.

Vi skriver avtal med alla våra kunder och förbehåller oss rätten att neka kunder som har orimliga önskemål.

TIPS
Screenshotta dina förväntningar från våran bildbank på Instagram så guidar vi dig till rätt beslut. Alternativt bokar du en gratis konsultation.

ÖGONBRYN
Hållbarhet i snitt 3-4 år.
Rekommenderas påfyllning vartannat år (till reducerat pris).

Det finns olika val att göra:
1. Superrealistiska bryn med stråteknik kombinerad bakgrundsskugga (maskintattoo)
2. Perfekta strån (microblading)
3. Puderbryn (maskintattoo)

ÖGON
Hållbarheten är i snitt 6-10 år.
Rekommenderas påfyllning vart 3:e år för att intensifiera pigmenten.
(till reducerat pris)

Det finns olika val att göra:
(samtliga utförs med maskin)
1. Fransmarkering (tunn, skarp linje i fransraden)
2. Sotade ögon (tjockare linje med utskuggad kant som följer fransraden)
3. Underlockslinje (valfritt utförande på undre ögonlocket)
4. Vanlig eyeliner (valfri tjocklek och längd på vingen)
5. Shaded Eyeliner (linern skuggas ut en bit över ögonlocket)
6. French Eyeliner (toppas av en tunn vit linje från innersta ögonvrån till ögats högsta punkt, illusion av större ögon)

MUN
Hållbarhet i snitt 2-4år.
Rekommenderas påfyllning vartannat år. (till reducerat pris)

Munnen gör vi bara på 1 sätt och alltid med maskin. Vi börjar med att tatuera in en markerad läpplinje runt om för att jämna till ojämnheter i munnens naturliga pigment. Sedan tatuerar vi pixlar intensivt närmast linjen för att succesivt fada ut pixlarna glesare in mot munnen.

BEHANDLINGEN
– Kom osminkad!
– Inga linser på om ögonen skall tatueras och vi rekommenderar att du ej har fransförlängning, alternativt att den inte är nygjord då det sliter på fransarna när vi torkar ögonen flertalet gånger under behandlingen.
– Skall munnen tatueras och du har anlag för herpes rekommenderas att en kur med virushämmande tabletter intas ngn dag före behandlingen.
– Vi bedövar dig och sedan ritar vi ut en mall som vi tillsammans är överrens om. (mallen fotograferas).
– Vi bedövar kontinuerligt under behandlingens gång.
– Resultatet fotograferas.

SKÖTSELRÅD
– Dag 1-4. Får tatueringen ej blötas ner el utsättas för bastubad, sol och svett. Tatueringen smörjs med eftervårdskrämen du får med i tunna lager 2-3 ggr/dag. Observera att tatueringen ej får vidröras med fingrarna utan krämen appliceras med tops.

– Byt örngott varje kväll och sov inte på ansiktet. Tatueringen kliar när den läker och kan få skorpor men får ej vidröras.

– Tatueringen skall första veckan hållas borta från smutsiga miljöer. Men om olyckan är framme och du får smuts på din tatuering skall du badda den ren med en bomullsrondell fuktad i klorhexidin. Observera att alsolsprit inte är samma sak och ej får användas, då det är ett uttorkande desinfektionsmedel.

– Om tatueringen är svullen och varm kan du kyla den med is. Observera att ”ärtpåsen” från frysen har bakterier på sig så lägg den i ett rent örngott alternativt fryspåse innan du vidrör tatueringen. Även antihistaminmediciner verkar avsvällande.

– Har du tatuerat ögonen och trots vidtagna åtgärder drar på dig en ögoninflammation så måste den prioriteras före tatueringen med läkares föreskrifter för tvätt och behandling.

– När eftervården är förbrukad på läpparna rekommenderar vi fortsatt smörjning kontinuerligt morgon och kväll med ett EGF läppbalsam (finns att köpa på plats) i ca 1 månads tid.

– Inga mentholprodukter får användas på läpparna tills de är 100% läkta.

– Bit EJ i läpparna, pigmentet läker då ut.

– Får du munsår skall det behandlas med läkares föreskrifter (virushämmande tabletter) samt att munnen baddas med klorhexidin. Läpparna bör då ej smörjas över herpesutbrottet utan bara runt om.

– Dag 5. Nu skall du inte smörja tatueringen mer och du får tvätta ansiktet. Om det fortfarande är skorpbildning på tatueringen så tvätta försiktigt så att de ej gnuggas lös. Undvik därför också en hård duschstråle mot tatueringen. Tvätten sker med ljummet vatten och lactacyd tvål, parfymfri från apoteket. Torka tatueringen genom att badda försiktigt med handduk så länge skorpor finns kvar.

– Nu får du även sminka dig om du vill men inga vassa pennor på ögonbrynen, endast puder med pensel.

ÅTERBESÖK
Återbesöket skall ske efter ca 1 månads tid. Låt det inte gå för länge tills du bokar ditt återbesök då hinner mkt pigment läka ut och de måste fyllas på för att bli befästa.

Har något hänt under din läkperiod så att mkt pigment har lossnat skall återbesöket bokas in på 3 veckor men inte med kortare intervall för då har hudlagren ej hunnit läka och risk för ärrbildning kan uppstå.

Du som kund ansvarar för att boka in ditt återbesök så att inte för kort intervall uppstår.

Det finns även möjlighet att boka in ett 3:e besök för quickfix om något hänt som skadat tatueringen.

Under hela läkperioden, 1 månad, får du INTE sola eller utsätta tatueringen för salt och/eller klorat vatten. Sedan kommer återbesöket och 1 månad till med samma restriktioner. Därför kan det vara lämpligt att tatuera dig under vinterhalvåret.

Alla tatueringar skall alltid smörjas med solskyddsfaktor 30-50 för att inte blekas i förtid. Detta är ännu viktigare vid kosmetiska tatueringar som sitter mera ytligt i huden. Tänk på att även dataskärmar avger strålning som bleker din tatuering.

BOTOX
Optimalt är att tatuera FÖRE man gör en botoxbehandling så att tatueringen inte blir hängande när botoxet släpper. Har du just behandlat dig med botox bör du tidigast 14 dagar efter den behandlingen utföra en PMU-tatuering.

FILLERS
Gör helst PMU-tatuering FÖRE du sätter fillers & vänta 10 dagar innan du utför fillersbehandling efter att du utfört PMU-tatuering.

Har du nygjort fillers bör du vänta minst 1 vecka innan du kan tatuera läpparna. Var beredd på att du svullnar mer om du har fillers.

HERPES
De flesta människor bär på herpesvirus och får ibland blåsor på och kring munnen. När man tatuerar munnen kan det dra igång viruset så man får utslag. Vet du om att du har herpes kan du hämta ut virushämmande tabletter på recept att ta 3dgr innan din behandling el direkt då du ser anlag till blåsor för att lindra och läka ut dem fortare.
Dosering: 2st/dag i 3 dgr.
Herpesblåsor kan påverka tatueringen, pigmenten läker ut fortare.

KONTRAINDIKATIONER – NÄR FÅR DU EJ GÖRA BEHANDLINGEN
– Du är förkyld el har annan läkprocess i kroppen.
– Du äter antibiotika, pigmenten kommer inte att läka ut korrekt. Tidigast 2 veckor efter en antibiotikakur kan behandlingen utföras.
– Vi tatuerar INTE på utstående födelsemärken el papillon som sitter inom området.
– Är du gravid el ammar.
– Diabetiker (Typ1) som använder insulin tatueras ABSOLUT INTE då såren inte läker bra och öppna sår kommer ge bakteriella infektioner. (typ 2 diabetes får man dock tatuera).
– Är du tidigare hjärtopererade, säg till för då skall du ha en svagare bedövning!
– Vi har 18-års åldersgräns!
– Du får ej vara påverkad av alkohol el droger.
– Rådfråga läkare om du äter blodförtunnande medicin som påverjar blodets förmåga att koagulera.
– Vi förbehåller oss rätten att neka kunder som bär på blodöverförbar sjukdom som t.ex. HIV, Hepatit A/B och C.