loader image

Hem

>

>

Piercing

Bozza workshop

PIERCING

INFÖR DIN BEHANDLING
– Se till att du har ätit något senaste 4 timmarna.
– Ha med din legitimation.
– Gör inte en piercing om du ska på sol och bad semester utanför europa imorgon.

ÅLDERSGRÄNS
Minimum åldern för att få piercing utförd är 15 år fyllda i sällskap med förälder/målsman. Samtliga skall uppvisa giltig fotolegitimation. Vi godtar inte telefonsamtal, skrivna lappar, syskon/släktingar (med undantag av laglig vårdnadshavare, då bevis på detta skall uppvisas) eller vänner över 18 år.

För piercing i öronsnibbarna har vi en individuell bedömning för barn under 15 år, såklart med målsmans sällskap. Giltliga ID-handlingar krävs .

 TIPS & SKÖTSELRÅD
– En välbalanserad kost och god allmänhälsa är goda förutsättningar för att din piercing skall läka så bra som möjligt. Sova, dricka vatten, äta och försöka inte stressa så gott man kan.

– Tvätta alltid händerna innan ni vidrör er piercing men pilla/ta inte bort skorpor eller beläggningar på er piercing mellan tvätttillfällen. Det fungerar som ett skydd mot bakterier. Övertvätta inte er piercing. Det kan leda till förlängd läkningstid. Det är alltså inte bättre att tvätta dubbelt så mycket.

– Ta aldrig ur smycket ur er piercing under läktiden utan låt den sitta kvar!

– Avstå gärna från alkohol samt tobaksvaror den första tiden för bästa läkning.  Även fysisk aktivitet kan påverka er läkning negativt. Undvik bastu, bad och solarium de första 2 till 4 veckorna.

– Byt handdukar och örngott minst 1 gång i veckan och byt till en ny tandborste (orala piercingar).

– Även om det är mysigt, ha inte husdjuren i sängen och kring din piercing.

– Varje kropp är unik och läkningstider varierar. Vid eventuella frågor, problem eller minsta oro, tveka inte att ta kontakt.

DETTA ÄR NORMALT
Svullnad, rodnad samt att sårvätska kan bildas och är vanligt under läkeprocessen och det kan även blöda lite i början. Det kan även hända att det bildas blåmärken runt piercingen.

UNDVIK
– Starkt kryddad mat, fruktjuicer, varma drycker och att tugga tuggummi. (piercingar i munnen)
– Sårrengöringsprodukter som innehåller  alkohol, jod, väteperoxid och klorhexidin.
– Att dricka större mängder alkohol.
– Åtsittande plagg såsom högt skurna byxor, hörlurar, mössor och halsdukar.
– Smink och andra former av kosmetika som kan komma i kontakt med piercingen.
– Bastu, pool, badkar, insjöar och solarium.

EFTERVÅRD OCH TVÄTT
Eftervård säljs på plats men kan även tillverkas hemma:

Lös upp 1/4 tesked havssalt (utan tillsatt jod) i 2,5 dl varmt vatten i ett rent glas och låt det svalna så du inte bränner dig på den. Spola bort koksaltlösningen med ljummet vatten när du är klar så att inte saltet ligger kvar och torkar ut huden.

Koksaltlösning måste kokas ny var 24:e timme för att hållas fräsch.

DAITH PIERCING
Daithpiercingen är mycket populär. Förutom att det är en mkt snygg piercing så har det visat sig att den har positiva egenskaper mot migrän.
50% av alla kunder som har fått denna piercing har blivit av med sina problem helt. 25% har fått mindre problem och 25% har tyvärr inte märkt av någon skillnad.