loader image

Hem

>

>

Plasma

Bozza workshop

PLASMA
Åldersgräns 18 år med undantaget för hudflikar som har 16 år med målsmans godkännande och underskrift.

HUDTYPER
Vi lasrar EJ människor med hudtyp 4,5 & 6!
En person av hudtyp 3 kan efter en utlandsresa bli en 4:a under en period. Då skall man avvakta med plasmabehandlingen tills man är i sitt ursprungsläge för att inte riskera hyperpigmentering.

VARFÖR PLASMA
Världsledande för behandlingar med plasmaljus är tyskland och just därför kommer våran plasma därifrån. Plasma krymper huden och slätar därefter ut rynkor och ålderstecken.

Denna behandling är det snabbaste och enklaste sättet att lyfta ögonlock på. Ingen kirurgi, inget blod!

BEHANDLINGSOMRÅDEN
*Hängande ögonlock
*Rynkig hud under ögonen
*Borttagning av hudflikar
*Rökrynkor runt munnen
*Pannan
*Slappa ärr och rynkor med överflödig hud i ansikte och på kroppen.

HUR GÅR DET TILL
Behandlingsområdet bedövas först. Sen förs proben (pennan) mot huden. Ungefär 1mm från huden reagerar plasman mot fukten i huden så att en joniserad båge bildas och bränner en liten prick på epidermis (översta lagret hud). Huden sublimeras omedelbart (avdunstar) viket ger en åtstramning.

Under kommande 12 veckor läker huden och ny kollagen bildassom stramar upp huden permanent.

EFTER BEHANDLING
Du kan fortsätta med dina dagliga aktiviteter som vanligt MEN du kanske inte ser ”ditt absolut bästa ut” under den första läkningsprocessen (vanligtvis 3-7 dagar). Det kan vara en mild till rejäl svullnad i det behandlade områdena, särskilt runt ögonen. Efter någon dag kan det behandlade området kännas torrt och spänt. Tillfälligt rinnande ögon kommer att ge med sig.

Man kan uppleva en ”hettande” känsla omedelbart efter behandlingen. Detta är normalt och det är helt enkelt värmen som lämnar huden. Du kan kyla området lätt med is i en påse, dock inte is direkt på huden. Lägg en ren handduk emellan då kylan kan skada vävnaden.

Små skorpor kommer snabbt bildas på det behandlade området. Dessa kan vara synliga i upp till ungefär en vecka. Pilla INTE av skorpor, eftersom detta kommer att fördröja läkningsprocessen och kan orsaka ärrbildning.
Området som behandlats får INTE täckas med plåster, förband eller någon form av smink, mascara, krämer eller någon annan produkt förrän de tunna skorporna lossnat helt av sig själv.

Försök sova på rygg. Om du fått behandling för dina ögon är det bra om du sover med huvudet högre än normalt i upp till 7 dygn då det kan minska svullnaden.

Undvik kraftigare ansträngning efter behandlingen samt smutsiga miljöer.

Det tar upp till 12 veckor för att du ska få se alla effekterna av din behandling och du behöver ett återbesök på samma område för att uppnå bästa effekt. Observera att ibland kan man behöva en längre tidsperiod mellan behandlingarna än de normalt rekommenderade 12 veckorna för ett återbesök. Huden måste vara helt läkt. Individuellt mellan olika personer.

SKÖTSELRÅD
Rengör morgon och kväll med ljummet vatten eller klorhexidin, använd inte tvål. Badda torrt med luddfri och ren handduk.
Smörj med eftervårdssalva, (den får du med dig efter behandlingen) ett tunnt lager morgon och kväll efter rengöring. Salvan skall torka in helt efter någon minut. Gör den inte det har du smörjt för tjockt lager och bör lätt badda av området med papper.

Undvik att blöta ansiktet i varma duscchar de 4 första dagarna så inte svullnaden ökar samt undvik att duschprodukter rinner ner i ditt ansikte då detta kan orsaka irritation och inflammation.

När skorporna släppt se till att hudlotion/makeup inte innehåller någon annan aktiv exfolierande ingrediens som kan orsaka irritation.

Du MÅSTE applicera solskyddsfakor 50 under läkningsstadiet (12-20veckor)när du är utomhus, även när det är molningt. (utan solskydd kan hyperpigmentering uppstå i form av mörka prickar på området).

Alla andra ansiktsbehandlingar i samma område bör undvikas medan din hud läker.

TIPS!
– Undvik gärna att röka.
– Att ta extra C-vitamin under din läkningsprocess kan ge ditt immunsystem en stor boost och hjälpa huden att reparera sig. Även Citrusjuice, Aloevera och Soja är goda ingredienser för att förhindra hyperpigmentering.
– Antiinflammatorisk och anti-histaminmedicinering kan också dämpa svullnaden runt ögonen.

MÖJLIGA REAKTIONER VID BEHANDLING AV PLASMA
-Hyperpigmentering (förekommer vid solexponering och UV-strålning under läkningsperioden). Det är inte orsakat av plasmapennan eller hur behandlingen blev utförd.

– Rosa atrofiska märken (nedsjunkna märken där prickarna placerades som kan vara kvar i flera månader efter behandling). Orsakas av användning av smink eller olämpliga produkter under läkningstiden eller att kunden irriterat på området.

-Längre läkningstid (fortsättningsvis använder vi då låg eller medelstark intensitet vid återbesök).

-Obehag i det behandlade området (stickningar och förändrad känsel under läkningstiden är normalt vid beröring av området). Detta återgår till det normala när huden är läkt.

KONTRAINDIKATIONER
*Astmatiker har längre läktid
*Glaukom (grönstarr)
*Ögonlocksplastik (minst 3 månader efter operation kan plasma behandlingen utföras förutsatt att huden inte längre är rosa/röd).
*Kontaktlinser (måste avlägsnas före behandlingen och får ej användas före 72 timmar efter behandling pga trycket som kan uppstå av svullnaden).
*Botox (vänta 21 dagar efter behandling med botox).
*Filler (vänta 21 dagar efter att kunden fått behandling med fillers).
*Diabetes (diabetiker har en sämre läkningsförmåga vilket kan ge en längre läkningsprocess. Behandlingen sker med låg intensitet och vi väntar längre mellan varje behandling. Vi behandlar endast diabetiker som är under kontroll och som inte har en pågående infektion i ett sår eller liknande).
*Epilepsi (om kunden inte har haft ett anfall på två år så kan behandlingen utföras men vill att en vän eller familjemedlem skall vara i närheten om ett anfall skulle uppstå).
*Herpes Simplex virus (Får du munsår ibland rekommenderar vi att du tar Zovirax i fem dagar före och efter behandlingen, ger dock inte 100 % skydd mot utbrott).
*Anemi (ofta en sekundär följddiagnos till en allvarligare blodsjukdom, kräver läkares utlåtande).
*Hemofili (blödarsjuka, eftersom kroppen har en nedsatt förmåga att koagulera blodet kräver vi läkares utlåtande och läkarintyg).
*Cancer (om du behandlas med kemoterapi eller strålbehandling måste behandlingen ske fem veckor före eller efteråt samt så vill vi ha läkarens godkännande på att blodvärdena är lämpliga för behandling).
*Leversjukdom (vi kräver läkarintyg).
*Njursvikt (vi kräver läkarintyg).
*Mitralklaffprolaps (vi kräver läkarintyg).
*Hudsjukdomar (behandlingen avråds om du har psoriasis, eksem och/eller dermatit i behandlingsområdet).
*Atrofiska ärr (nedsänkta ärr som kan se ut som små kratrar i hudytan, behandlas mycket varsamt). *Bältros (är ett virus som hör till familjen herpes och kräver minst sex månader mellan utbrott och behandling med plasmaljus).
*Sköldkörtel (kunden kan få en längre läkningsprocess).
*Aspirin (läkemedlet kan verka något blodförtunnande och orsaka blåmärke).
*Insulin (se diabetes).
*Steroidkräm och kortison (det måste ha gått sex månader efter att ha använt denna salva innan du kan utföra behandlingen tillsammans med ett läkarintyg. Kunden kan fortsätta sin behandling med salva igen 4-6 veckor efter behandling).

KONTRAINDIKATIONER – NÄR BEHANDLAR VI INTE
1.På födelsemärken.
2.Ögonkatarr ”pink eye” (måste läka ut innan behandling utförs).
3.Skadad/Irriterad hornhinna. (behandlas med antibiotika och skall vara helt läkt innan plasma behandling).
4.Näthinneavlossning
5.Gravid/Ammande
6.Hepatit
7.Hyperpigmentering
8.Lupus/SLE
9.Keloidärr
10.Hypertrofiska ärr
11.Vitiligo
12.Medicin för alkoholister (det måste ha gått minst sex månader efter intag av denna typ av medicin. Kunden kan fortsätta med läkemedel 4-6 veckor efter behandlingen).
13.Antikoagulerande medicin t.ex Warfarin.