loader image

Hem

>

>

Spraytan

Bozza workshop

SPRAYTAN
Vi jobbarmed 3 olika parabenfria formulas i varma och kalla nyanser som du inte kan bli orange av. Vi har även en express formula som kräver endast 2-3h verkningstid innan du kan duscha bort överskottet så att du kan njuta av din nya bränna samma dag.

KAN ALLA SOLDUSCHA
Även om det inte finns några ingredienser i produkten som förorsakar några negativa reaktioner så rekommenderar vi gravida kvinnor och personer med svåra fall av astma/allergi eller diabetes att rådgöra med läkare först. Diabetiker bör vara försiktiga eftersom DHA är en typ av sockerlösning.

VAD INNEHÅLLER FORMULAN
Formulan är gjord på 7 naturliga frukt och växtextrakt, vitaminer samt eteriska oljor och ger fukt och en mjuk hy samt har oxå en aromaterapeutisk verkan.

-Ginseng ”Naturligt uppiggande”
-Grönt Thé ”Sammandragande och utdrivande”
-Gurka ”Lugnánde och cellåterbyggande”
-Yling Ylang ”Pulshöjande”
-Lavendel och Sandelträ ”Helande”
-Rosmarin ”Stimulerande”
-Vanilj ”Naturligt pigmenterande”
-Jojoba olja och Aloe Vera ”Mjukgörande”
-Vitamin A och E ”Uppbyggande”

Färgen får du med hjälp ett naturligt socker och DHA som utvinns genom jäsning av sockerbetor. Dihydroxyacetone (DHA) som i USA godkänts av FDA (U.S. Food and Drug Administration)

FÖRE DIN BEHANDLING
1-2 dagar i följd före din behandling torrborstar/peelar/scrubbar du din hud för att avlägsna så många döda celler som möjligt. Samt raka/vaxa/epilera  och fila hälar 24 timmar före behandlingen för att minska risken för hudirritation.

OBS! Peeling innehållande olja bör ej användas.

Kom helt naturell till din behandling. Dvs lägg inte på någon parfym el deodorant, (missfärgar huden i grönaktig nyans). Du smörjer på plats utsatta områden med våran egen fuktlotion anpassad för färgen.

OBS! Vet du med dig att du är mycket torr kan du med fördel smörja in dig innan din spraytan. Dock minst 6 timmar innan din behandling och inga oljeprodukter.

BEHANDLINGEN
Se till att ha ätit ordentligt innan du spraytan behandlar dig. Socker dimman kan göra att blodtrycket faller om du har lågt med energi i dig och risken finns att man då blir yr och i värsta fall svimmar.

Kom till behandlingen i gärna mörka, löst sittande kläder. Du väljer själv om du vill sprayas naken eller iförd underkläder. Män måste dock behålla kalsongerna på. Har du sprayats utan BH rekommenderar jag INTE att man sätter på den efteråt förrän man duschat bort överflödes färgen.

Tips! Skydda fötterna med ankelsockar efter din sprayning, skor nöter och kan förstöras om de är vita.

Innan själva sprayningen tar vid så smörjer vi lätt extra torra partier med en hudlotion anpassad till färgen, hälar/sidan på foten/knän/armbågar och fingrarna. Vet du med dig att du har fler torrfläckar/eksem så smörjer vi även där. Fotsuleskydd används.

Behandlingen tar ca 15 minuter och färgen appliceras i 1-2 lager. Avslutar med ett 3:e contouring lager där vi markerar midja/utsida lår/dekolletage och kindben.

Efter ca 2-3 minuter kan du ta på dig kläderna igen.

EFTER BEHANDLINGEN
Utsätt dig inte för svettiga aktiviteter el vatten under tiden färgen verkar på huden. Du får duscha 6-10 timmar efter behandlingen, undantaget vår express färg som endast kräver 3h. Under tiden färgen lägger sig så mörknar du ordentligt men det finns inget skäl till oro, överflödet duschas bort och kvar blir alltid en medelhavsbrun ton.

Det går bra att spraya sig på kvällen och gå och sova för att duscha sig på morgonen. Byt dock lakan till bomull ocm de är av nylon/silke. Sov gärna i underställ så att du inte lägger en handflata på låret under natten och färgar den brun.

HUR LÄNGE VARAR BEHANDLINGEN
För att underhålla solbrännan och få den att vara så länge som möjligt bör man regelbundet använda hudlotion, gärna pigmenterad. Finns att köpa på plats.

En bra grundfärgning varar i snitt 4-7 dagar då färgen bara ligger på det yttersta hudlagret och vi byter hudceller varje dag. Men bygger du upp pigmenten och återfuktar din hud med bra produkter fördröjer du att cellerna byts ut och färgen kan stanna kvar i hela 2 veckor. Vissa fall även 3. Ju oftare du badar/duschar ju mer celler/färg lossnar.

Spraytan kan med fördel användas på sommaren för att ”boosta” dina egna pigment så att du blir brun fortare. Du minskar också risken för att brännas i solen om du har spraytanfärg som grund.  Dock innehåller formulan inget skydd mot solens UV-strålar.