loader image

Hem

>

>

Tandblekning & Tandsmycke

Bozza workshop

TANDBLEKNING
Om föräldrar intygar och skriver under ett samtycke på på plats, accepteras tandblekning från 16 års ålder, annars har vi 18års åldersgräns.

Vi jobbar med Tooth Fairy produkter som säljs internationellt över hela världen. Produkten är skonsam och kan inte skada tänderna. Behandlingen sker under UV-ljus  vilket ger önskvärt resultat snabbare och således också mer prisvärt till kunden.

Missfärgningar
Alla människors tänder missfärgas mer eller mindre med åren men det finns livsmedel och produkter som påskyndar processen, t.ex. rökning, kaffe, nikotin, vin, te, färgämnen i mat, rotfyllningar osv.

Oavsett orsak så kan man idag med hjälp av tandblekning  få tillbaka det där vackra vita leendet vi föddes med. Tooth Fairys produkter kan bleka upp till 8 nyanser.

Processen
Att bleka tänderna är en kemisk process. Syftet är att det aktiva blekmedlet ska tränga in i emaljen och tandbenet (dentinet). Blekmedlet gör sin ”magi” (oxidationsprocess) och bryter ner det missfärgade till mindre missfärgande ämnen. Dock är ”magin” inte 100% för alla typer av missfärgade typer.  Bäst resultat av tandblekning är när man bleker gula eller bruna tänder. Det är mycket svårare att få samma resultat på gråa eller blåa tänder, orsakat av mediciner. Amalgam och metalfyllningar gör också tanden gråblå och är nära inpå omöjligt att bleka bort.

Blekmedlet agerar alltså INTE som vit målarfärg och täcker över missfärgningar.

Vår emalj består till 96% av oorganiska material och resterande 4% är vatten och missfärgningar av organisk karaktär. Oxideringsprocessen spjälkar upp de långa oönskade färgade molekylerna som sitter på emaljen, till de mer önskade färglösa molekylerna vatten och syre. Det magiska ämnet är syreatomer som har slitit sig loss genom en kemisk process, så kalade fria radikaler. Dessa fria radikaler söker upp de organiska molekylerna (missfärgningen) och bryter ner dem.

Voila – missfärgningen förvandlas till vatten.

Kontraindikationer
Kontraindikationer för blekning av vitala tänder gäller för kvinnor under graviditet eller amningsperiod och för personer med allergi för de ingående komponenterna i materialen. Patienter med problem i mag – tarmkanalen (magsår/katarr/sura uppstötningar) avrådes från att göra tandblekningar.

Blekningar lämpas ej heller på hypersensibla tänder (blottade tandhalsar).

Inför behandlingen
– Förvissa dig om att du inte har hål i tänderna innan du väljer att bleka dem.
– Finns det synlig tandsten på framsidan av tänderna  i underkäken bör du besöka din tandhygienist och avlägsna det innan du bleker tänderna.
– Läppstift skall avlägsnas innan din behandling.

Hur går det till
– Du kommer sitta upprätt men absolut stilla och får inte använda din telefon.
– Blekningen sker i 15 minuter och upprepas 2-3 ggr. Pausen är till för att få kontrollera resultatet.
– Blekgelen bubblar/poppar lite lätt när den blandas med saliv, men det gör inte ont.

Eftervård
– Man kan få vita fläckar på tandköttet efter behandlingen. Det är helt normalt och inte farligt. Det försvinner efter ca 15 min.
– Undvik att äta/dricka ngt med färg under de nästkommande 24 timmarna. (t.ex. rött vin & spenat).
– Ät och drick ”vita“ produkter ist (t.ex. vitt vin, mjölk, vitt bröd, kyckling &potatis).
– Ytterst få: Kan uppleva en viss känslighet i munnen några dagar efteråt. Det underlättas genom att man penslar på lite sensodyne – tandkräm.

Varaktighet
Resultatet från tandblekningen varar mellan 3 månader – 2 år, beroende på hur ofta man intager produkter som missfärgar tänder och emalj.

TANDSMYCKE
Tandsmycket ger ditt leende det lilla extra. Vi har smycken i swarowski och guld. Jag använder endast säkra & av tandläkare godkända produkter

Inför/efter din behandling
Tänk på att borsta tänderna mycket noggrannt innan du kommer till din tid.

Smycket skall ej placeras på tänder som är extra utsatta p.ga. tandställning/bettskena o.dyl.

Efter fastsättning bör du vänta minst två timmar innan du äter något.