loader image

Hem

>

>

Tatueringsborttagning

Bozza workshop

TATUERINGSBORTTAGNING
Åldersgräns 18 år.

Vi har inga konkorrenter norr om Stockholm med våran laser för tatueringsborttagning. Och från Stockholm och neråt har vi samma förutsättningar som några andra att spränga bläck. Om du inte ser skillnad redan efter första lasrings sessionen som ändock alltid körs på lägsta effekt då bör du inte lasra fler gånger med den lasern.

Vi tar endast betalt för bläcket (komprimerat) och vi är den enda studio i hela sverige som inte debiterar mer om din tatuering kräver mer än 10 behandlingar. Dock bör man vara medveten om att en tatuering som inte är borta efter så många behandlingar troligtvis aldrig går bort. Då sitter bläcket i fettlagret och dit når inte laserljuset med dagens teknik.

RABATT
Det är inte alltid den tidigare önskade tatueringen passar lika bra senare i livet. Många ångrar sig och det är därför skönt att lasern finns idag. Planerar du en coverup, förutsättningarna för ett bra resultat kan vara att delvis bleka ner en gammal tatuering el att bitvis lasra bort den. Har du flera lasringsprojekt så ger vi ett paketpris enligt överrenskommelse.

HUR FUNGERAR DET
Ljuset från lasern skjuter sönder pigmentet som finns i tatueringen. Laserljuset omvandlas till värmeenergi som spränger pigmentet i mindre bitar. Pigmentet tas om hand av kroppen och går ut i blodomloppet. De vita blodkropparna transporterar sedan ut pigmentet från kroppen.

GÖR DET ONT
Behandlingen går mycket snabbt, upplevelsen under behandlingen är en skarpt brännande och ibland svidande känsla. Efter behandlingen kvarstår känslan ca 30 minuter och avtar därefter gradvis. Det är viktigt att kyla området konstant de första 30 minutrarna, du får en kylpåse av oss och är välkommen att stanna kvar i vårat väntrum om så önskas.

HUR MÅNGA BEHANDLINGAR KRÄVS
Det är en individuelI fråga som inte går att ge ett korrekt svar på. Det beror helt på hur djupt bläcket sitter. Vi har tagit bort tatueringar på 2 behandlingar medans andra fått gå minst 5 gånger och vi har några få som aldrig kommer få bort sitt bläck men som idag har getts möjligheten att fått en ny fin tatuering över den gamla.

Behandlingen kan upprepas tidigast med 6 veckors intervaller.

VAD BEROR DET OLIKA ANTALET BEHANDLINGAR PÅ
– Hur gammal tatueringen är.
(en äldre tatuering lasras som regel lättare bort).
– Vilka pigment som har använts, lasern ser inte grön/turkos färg. (tatueringar gjorda utomlands tenderar också att sitta hårdare).
– Tatueringens placering.
(en tatuering som blekts mycket av solen tas snabbare bort).
– Hur djupt tatueringen sitter i huden, lasern når inte till subcutis. (fettlagret)

Vi lämnar aldrig någon garanti att din tatuering försvinner helt på grund av ovanstående förutsättningar. Dessutom kan ärr som uppstått av den tidigare tatueringsbehandlingen framträda när vi lasrat bort pigmenten. Lasern ärrar INTE din hud.

INFÖR BEHANDLINGEN
-Inget smink/hudlotion över området som skall behandlas. (Innehåller sillikater som kan bränna huden).
-Inga smycken på i området för behandlingen.
-Raka området som skall behandlas 1-2 dagar innan behandlingen. (varsamt, sår får ej uppstå).
-Du bör vara fullt frisk när du utför behandlingen.

EFTER BEHANDLINGEN
Precis efter behandlingen är området svullet, irriterat och rodnat. Detta lägger sig efter några timmar. Tatueringen ser ”vit” ut, den är täckt med något som kallas för frost. Frost är vattenånga som bildas under huden när lasern skjuter sönder pigmenten.

Vi smörjer in det behandlade området med en barriärcreme som är antibakteriell och mycket viktig för ditt slutresultat, finns på plats att köpa med sig hem till eftervården. Sedan täcker vi behandlingsytan med en steril kompress. Du får en kylpåse att aktivt kyla området med de första 30 minutrarna. Senare under dagen bör du kyla området minst 2 ggr till i 30 minuter även om ingen värmeutveckling uppstår.

-Undvik bad, bastu och fysisk ansträngning de första 7 dagarna efter behandlingen för att minska exponeringen för bakterier.
-Undvik rakning på det behandlade området tills det är helt läkt.
-Undvik smutsiga och dammiga miljöer den första veckan pga infektionsrisk.
-Undvik solning på området under 1 månad efter behandlingen. (kan området inte täckas, använd minst solskyddsfaktor 30).
-Smörj in området 1-2 gånger per dag med antibaktreriell kräm om det är torrt. (Tänk på att tvätta händerna innan och om möjligt, smörj in på kvällen för då är läkningsprocessen som bäst).
-Skorpor och blåsor kan uppstå efter behandlingen. (pilla & klia EJ, pga risk för ärrbildning).
-Blåsor skall ej smörjas utan självläka, kan ta 1-2 veckor (vätskar de så lufta området och låt ej kläder klibba fast samt tvätta av området 1 gång per dag med ljummet vatten och lactacyd tvål).
-När blåsorna övergått till att bli skorpor kan du smörja området.
-Blåsor kan hjälpas att påskynda uttorkning genom att badda dem med alsolsprit. (Om infektion uppstår, rengör med klorhexidin).
– Absolut inget intag av alkohol 24 timmar efter behandlingen annars påverkas resultatet negativt. Ta hand om dig själv extra noga. Ät mer grönt och sov ordentligt så läker du snabbare!

KONTRAINDIKATION – NÄR LASRAR VI INTE
Du får ej ha en aktiv solbränna vid behandlingstillfället, det kan medföra brännskador! Undvik att sola ca 10 dagar före din behandling. (gäller även solarium). Inga färg rester av ”brun-utan-sol” produkter i behandlingsområdet. Tabletter och injektioner som gör dig brun skall undvikas så långt innan behandling att det inte finns aktivt i kroppen el syns på din hud.

-Hepatit
-HIV
-Andra blodsjukdomar
-Epilepsi
(Vi täcker över ansiktet med en mörk handduk under behandlingen).
-Hjärtbesvär (Vi lasrar ej över hjärtat).
-Vi lasrar EJ på kraftiga födelsemärken.
-Åderbrock
-Öppna sår
-Vi lasrar EJ bort Eyeliner (Vänd dig till sjukvården).
-Ej gravida eller ammande.
-Cancer
-Herpes i behandlingsområdet
-Fillers och/eller botox är utfört för mindre än 1 månad sedan.

KONTRAINDIKATIONER – MEDICINER
Skall undvikas minst 1 vecka före behandlingen:
-Omega 3 (du blir lättblödande)
-Blodförtunnande
-Krämer innehållande A-vitamin
-Valtrex (herpes).
Tetracykliner (atibiotikum).

Skall undvikas minst 6 månader innan behandlingen:
-Roaccutan (acne)
-ISO tretinoin (a-vitamin)