loader image

Fransförlängning Grundutbildning 3 dagar

INNAN UTBILDNINGEN
För att få jobba med härdplaster och cyanoakrylater måste du ha genomfört en härdplastutbildning som är godkänd av arbetsmiljöverket, föreskrift AFS2005:18

Så innan utbildningen rekommenderar vi att du genomgår en spirometri-undersökning för att få ett tjänstbarhetsintyg för framtida arbete med akrylater. Kontakta din vårdcentral för mer information. När du har fått ett tjänstbarhetsintyg så kan du tryggt köpa en kurs i fransförlängning.

UTBILDNINGEN
Fransförlängning är skönhetsbranschens snabbast växande yrke! Under utbildningen lär du dig allt du behöver för att kunna applicera fransar på egna kunder på ett professionellt och säkert sätt. I grundutbildningen går vi igenom teorin samt arbetsmiljö och du lär dig applicera singelfransar runda (naturliga) och platta (mascara-look). Vi går givetvis extra igenom hur man utför vår specialitets design “taggiga fransar” som upplevs mer naturligt för kunden.

Utbildningen är förlagd över 2 dagar i följd där du jobbar på docka och modell tillsammans med din lärare. Sedan fortsätter du träna “hemma” med egna modeller och skickar bildmaterial på de arbeten du utfört till oss.
(hemmastudier sker vanligtvis under en tidsperiod på 2-3 månader för att göra dig redo för certifieringen)

Du kan närsomhelst kontakta din lärare för stöd och support och det finns även möjlighet att sitta med och titta när din lärare jobbar med en kund.

I grundutbildningen ingår ett startkit värde drygt 6000kr som kan användas på dina modeller du behöver för att förbereda dig för certifieringen.

CERTIFIERING
När vi anser att du är redo bokas den 3:e dagen in då du avlägger ditt prov som är ett nytt set på en av oss framtagen modell. Du har gott om tid på dig och fokuset är på att arbeta professionellt och säkert så att samtliga fransar appliceras korrekt.

Vi avslutar dagen med ett teoretiskt prov och klarar du bägge proven erhåller du ett internationellt certifikat inom fransförlängning.

HÄRDPLAST
För att erhålla ditt certifikat skall du också ha genomfört härdplastutbildning. Därför bör denna utföras innan du avlägger ditt praktiska prov. Den kan du gå online via https://cilier.se/course/start/hardplast/ och kostar 1250kr inklusive moms.

Dag1.
10-12:00 Teorigenomgång
12-13:00 Lunch (vi bjuder)
13-16:00 Vi övar på docka

Dag2.
10-12:00 Vi övar på modell
12-13:00 Lunch (vi bjuder)
13-16:00 Vi fortsätter öva på samma modell från förmiddagen
16-17:00 Vi sammanställer dagarna och avslutar

SJÄLVSTUDIER (2-3 månader är praxis innan vi kallar in till certifiering)

Dag3.
10-13:00 Praktiskt prov på modell (du får mer tid om du behöver det)
13-14:00 Teoretiskt prov och certifiering/fotografering

BETALNINGSINFO
* Kursen skall vara betald innan du kan påbörja din utbildning och du kan välja att betala den med Klarna.
* Utbildningen kan senast avbokas till fullo, 5 arbetsdagar innan kursstart. Avbokning som sker med kortare tidsintervall till det planerade kursdatumet får fortfarande betala 25% av kurskostnaden.
(vid sjukdom får du ett nytt utbildningsdatum)

Kurskostnad: 20.000 exklusive moms
(ingår startkit värde 6000kr)

VÄLKOMMEN
Du behöver inga förkunskaper för att gå våran grundutbildning, vi lär dig allt på kursen!
Vi erbjuder livstids support, du kan känna dig trygg i ditt val av skola.

Facebook
Twitter
LinkedIn